Säg hej till publiken!

Kameror som livestreamar en föreläsning

Coronapandemin har ökat behovet av att nå varandra, utan att vara på samma plats. Ett sätt, som kräver minimalt med inloggningar och särskilda system för åhörarna, är att liveströmma på YouTube, Facebook eller LinkedIn.

Det är inte läskigt, svårt eller dyrt. Rätt planerat och utfört är det rentav lika kul som det är användbart. Oavsett om det är en person som håller ett föredrag, eller en mindre grupp som samtalar eller framför något.

Tutmans koncept Show Show växte fram som en förlängning av vårt arbete med event, konferenser och seminarier. När arrangören vill nå fler än de som sitter i auditoriet, är en kärnfull, redigerad videodokumentation oslagbar. Steget till att sända direkt och live är inte långt, och i dag är det en vanlig förlängning av evenemanget på plats.

YouTube Live
Facebook Live
LinkedIn Livestream

Vi hjälper dig att livestreama till en rad plattformar, som YouTube Live, Facebook Live och LinkedIn Livestream – samtidigt om du vill. Samma teknik kan också användas för att strömma ett rikare och mer tilltalande innehåll till möten och webinarier på Zoom, till exempel.

Skalbart till sammanhanget

Vi kan arbeta med en enda kamera, för en avskalad, jordnära känsla – eller så många som situationen kräver för att ge både närvaro och sammanhang. Självklart producerar vi eventuell specialgrafik (namnskyltar, vinjetter, informationsskyltar et cetera) som krävs, i linje med det aktuella grafiska manéret. Bilder från exempelvis presentationer vävs naturligt in i flödet.

Ljudet är lika viktigt som bilden, så vid livemusik eller andra komplexa sammanhang samarbetar vi med branschledande ljudtekniker så att det låter fantastiskt.

Det otekniska är viktigast

Det är klart att teknik och planering krävs för att det ska bli så bra för åhörarna som möjligt. Men det allra viktigaste är att de som står framför kameran kan koncentrera sig på sina uppgifter. En avslappnad, naturlig känsla är alltid att föredra, även när situationen är allvarlig och informationen bister. Precis som vid stora evenemang inför publik, ger Tutman enkla tips på allt från ton och tilltal, till dramaturgiskt flöde. Allt för att sändningen ska bli så effektiv som möjligt.

Kontakta Tutman

Just avslutat: en serie med nio liveströmmade evenemang för ”äldre äldre” och andra som haft det skralt med kulturbesök de senaste månaderna. En handhållen kamera för enkelhet och närhet, extra bra ljud (c/o Sjölings Ljud), en fin samling artister. Inga konstigheter. Uppdragsgivare: Sensus