Show Glow

Tutman hjälper människor skapa slagkraftiga presentationer, värdiga det ämne de pratar om. Vi hjälper till att få fram essensen, vi lockar fram berättelserna man minns och blir berörd av. Vi stöder budskapet med ett visuellt språk som är levande och praktiskt, utan att distrahera.

Ibland väver vi samman traditionell presentationsteknik med showgrafik och videoelement för en filmisk ljud- och bildupplevelse

Ibland gör vi motsatsen; skapar det extremt enkla och rena. Oavsett sammanhang är det presentatörens berättelse och syfte som bestämmer angreppsättet. Från spartanskt till sprudlande, från pecha kucha till hokus pokus…

Förnuft och känsla

När vi tar fram formen för en presentation ser vi främst till syftet och budskapet. Vilken effekt vill kunden uppnå med kommunikationen? Vilken fakta är i så fall viktigast? Vilken känsla ska förmedlas? Redan i det här steget upplever talarna vanligen att de förändrar sitt “prat” till det bättre.

Dina bästa trycksaker, dokument och annonser blir grunden. Eller så skapar vi något helt nytt.
Din befintliga grafiska form….

Självklart utgår vi från kundens visuella profil, om inte det finns starka skäl för något annat. Allt ska förstås hänga ihop med det som redan finns. Finns det ingen lämplig profil – eller om flera parter behöver samlas kring en neutral form – skapar vi ett visuellt manér som är rätt för sammanhanget.

Tillämpning av Show Glow Mobile™ från Tutman
…får nytt liv.

Därefter arbetar vi fram presentationen med de verktyg och beståndsdelar som är rätt för behovet. Vi kommer med råd och ger feedback på allt från ordval till flyt.

Sparsamt använt kan ögongodis förhöja och skapa tydlig dramaturgi, genom till exempel ett genomtänkt intro. Här en liten del längre vinjett för en fysisk konferens.

Vilken Show Glow behöver du?

  • Glow Theme – ett presentationstema med sidmallar anpassade efter kundens behov och grafiska profil, med eller utan tillgängligshetsanpassade alternativ
  • Glow Custom – som ovan, men med ett färdigt innehåll till en specifik presentation. Vi går efter behov igenom berättandet, dramaturgi, reducering, eventuella diagram, foton, filmer eller särskilda form- och formuleringsproblem.
  • Glow Mobile – allt du behöver för att presentera snyggt direkt från din iPhone eller iPad till projektor eller storskärm: skräddarsytt presentationstema, appar och kablage. Även trådlöst.

Det är inte så noga om du inte genast vet exakt vad du behöver. Det räcker att du vill ha en bättre presentation än du brukar. Berätta lite om du behov bara, så börjar vi där.

Frigör orden. Fånga publiken.

Apple Digital Masters-märke

För arbeten som inkluderar ljud- och musikredigering kan det vara intressant att veta att Tutman är certifierade för Apple Digital Masters-märkning.

Kontakta Tutman